tvrdé dřevo

Vybrat si to správné dřevo na topení je důležité, ale máte-li domácí udírnu, je výběr správného druhu dřeva ještě podstatnější. Tvrdá dřeva mají vyšší výhřevnost a hoří dlouho a přesně to je pro uzení důležité. Ideální je pro udírny bukové nebo akátové dřevo. Také další dřeviny s tvrdým dřevem mají skvělé vlastnosti, které se výborně hodí pro vytápění rodinných domů, chalup i chat. Dřevo jako přírodní a obnovitelný materiál nadchne nejen ekologicky smýšlející osoby, ale také ty, kteří se chovají ekonomicky a hledají nejlepší poměr ceny a výkonu. Moderní kotle na dřevo mají vysokou účinnost a jsou uživatelsky velmi pohodlné.

Ve starších domech i novostavbách jsou také často krbová kamna nebo krby na dřevo, v nichž polena z tvrdých listnatých stromů nejen výborně hoří, ale také skvěle vypadají. Ať už palivové dřevo potřebujete do kotle, kamen, krbu nebo pro domácí udírnu, stačí si ho jednoduše objednat v e-shopu, který se na dodávky palivového dřeva specializuje. Na webu drevoknezice.cz najdete často také atraktivní slevy a speciální nabídky.

Mezi tvrdá palivová dřeva se řadí dřevo akátu, buku, habru, dubu, javoru nebo jasanu, které se prodává buď v pytlích, nebo v kontejnerech s 1 až 10 prostorovými metry dřeva. Prostorový metr je buď rovný (zkratka PRM), nebo sypaný (PRMS), ale vždy jde o dřevo o objemu 1 m3. Rovný PRM je určen pro polena v délce jednoho metru, kratší polínky v délce 30 až 50 cm se dodává v sypaných PRM. Chcete-li dosáhnout rychle vytopeného interiéru, zkombinujte dlouho hořící tvrdé dřevo s měkkým dřevem jehličnanů, které dům rychle vytopí a snadno se s ním zatápí.

Mezi nejoblíbenější tvrdá palivová dřeva patří polínka v délce 30 cm dodávaná po pytlech a ve složení buk, dub, akát a jasan. Rovněž v pytlích je dováno akátové dřevo na uzení stejné délky. Po kontejnerech v objemu 1 PRMS, případně 8 PRMS je v nabídce směs tvrdých dřev buku, dubu, akátu a javoru, také s polínky v délce 30 cm.

Zdraví