Bezpečnostní dveře

Na zabezpečení domácnosti je ideální myslet preventivně. Stačí se rozhodnout pro správný druh a můžete si užívat každou dovolenou s klidem v duši. Na každého platí něco jiného. Vždy platí ale jedno pravidlo – lepší neblahým událostem předcházet než řešit jejich následky. Jaké máte možnosti?

Řešení „narychlo“ nabízí sousedská výpomoc. Pokud se sousedy vycházíte, poproste je, aby vám občas vybrali poštu a zkontrolovali, zda je doma vše v pořádku. Podobnou službu mohou poskytnou i příbuzní a přátelé. A je zadarmo!

Za pár hodin vyřešíte i bezpečnostní dveře s odolnými zámky, ocelovou zárubní, které jsou vhodné do domů, bytů i kanceláří. Spolehlivé moderní materiály a pevná konstrukce zaručuje prvotřídní ochranu vašeho majetku. Bezpečnostní dveře jsou investicí, která se vám vždy vyplatí.

Venkovní mříže jsou sice odolné a znesnadní přístup do obydlí, ale kdo stojí o to, bydlet za mřížemi. Jako alternativa mohou sloužit exteriérové rolety a žaluzie, které budou navíc plnit funkci ochrany před slunečními paprsky. Rolety opatřete ochrannými prvky, které zabrání jejich nadzvednutí.

Při stavbě rodinného domu si nechte nainstalovat elektronické zabezpečovací systémy, které dnes můžete ovládat i přes internet. Můžete snadno sledovat, co se u vás doma děje a mít vše pod svým dohledem. Elektronický detektor zachytí nežádoucí pohyb a podá signál vám či ústředně bezpečnostní služby. Tyto systémy můžete instalovat do bytů i domů dodatečně. Abyste nemuseli zasahovat do interiéru, využívají se nejvíce bezdrátové jednotky. Plánování a instalace patří do rukou odborníků a je třeba počítat s vyššími náklady na pořízení.

Nezapomeňte, že nejen okny a dveřmi lze proniknout dovnitř. Myslete i na odolné bezpečnostní garážové dveře. Moderní dveře nabízí ochranu před vypáčením a spoustu dalších praktických prvků. Garáž se vyplatí opatřit pohybovými senzory a chránit elektronicky.

Pokud přemýšlíte o pojištění domácnosti, dbejte na to, aby všechny ochranné prvky, které se chystáte instalovat, splňovaly podmínky pro pojištění nemovitosti. Platné ochranné certifikáty bezpečnosti i montáž od odborné firmy garantují pojistitelnost a uznatelnost případných škod.

Zdraví