teplo

Věděli jste, že až 95 % tepla, které dnes vypouštíte bez užitku do okolí vaší domácnosti můžete využít opakovaně s tím, že díky tomuto kroku mohou klesnout vaše náklady na teplo o 30 % - 50 %? Jakým způsobem toho dosáhnout, to se dozvíte na níže uvedených řádcích.

S klasickým větráním okny je spojena celá řada nevýhod, konkrétně:

- výrazné výkyvy teplot v místnostech a opakovaná nutnost místnosti vytápět,
- do interiéru spolu se vzduchem vnikají i nečistoty, případně nadměrná vlhkost, prach, pyly,
- zvýšené proudění vzduchu,
- riziko vniknutí cizího předmětu či osoby do interiéru,
- nadměrný hluk proudící do interiéru z ulice,
- nutnost pobývat doma.

Jak systémy řízeného větrání fungují?

Všechny tyto nevýhody odbourávají systémy řízeného větrání, kdy výměna vydýchaného vzduchu v interiéru za čerstvý vzduch z exteriéru probíhá skrze větrací jednotky, které mohou být doplněny o entalpické výměníky tepla za účelem rekuperace (opětovného využití) tepla z místnosti.

Princip funkčnosti systému řízeného větrání společnosti Zehnder

Princip funkčnosti: https://www.youtube.com/embed/gLltEHEWvvY

Požádejte o nezávazný návrh

Další informace o pozitivním vlivu systému řízeného větrání na zdraví najdete na této stránce https://www.zehnder.cz/vyrobky-a-systemy/komfortni-systemy-vetrani-s-rekuperaci/zdravi.

Systémy řízeného větrání jsou vhodné pro malé rodinné domy i velké bytové objekty. Informaci o konkrétních výhodách jejich používání ve vaší domácnosti navíc můžete získat zdarma po vyplnění formuláře uvedeného na této stránce společnosti Zehnder Group Czech Republic s.r.o.: bezplatný návrh řízeného větrání.

Zdraví