plastové palubky

Plastové materiály jsou jedním ze základních materiálů i ve stavebnictví. Moderní materiály jsou všudy přítomné a v mnoha ohledech nenahraditelné. Důvodem je nejen nízká pořizovací ceny, ale také mimořádné vlastnosti. Plastové nemusí být jen potrubí a trubky. Kde jinde ve stavebnictví mohou plasty dobře sloužit?

Nejvíce z celosvětové produkce plastů jde do obalových materiálů, hned na druhé pozici do stavebnictví, a to až 2/5 celkové produkce.

Dominantní postavení mezi plasty využívanými ve stavebnictví představují PVC profily, které zastupují až 90 %. Tyto trendy se objevují především od 70. let minulého století. Plastové obklady budov, lišty do interiérů, desky a profily, dřevoplastové podlahoviny a samozřejmě dveře, vrata a rámy oken.

PVC podlahové krytiny jsou dnes jedním z nejoblíbenějších materiálů do interiérů domácností, a to díky pořizovací ceně, široké paletě dekorů, minimálním nárokům na údržbu a snadnou aplikací.

Plastové materiály se využívají spolu s vhodnými izolačními materiály i k zateplení budov. Obklady působí velmi esteticky, jsou praktické, snadno aplikovatelné a skvěle udržovatelné. Plastové palubky lze použít pro vnitřní i venkovní obložení stěn či stropů. Dnes si můžete vybrat dekory imitující přírodní kámen, cihly, dřevo a další oblíbené materiály.

Bez plastových materiálů si dnes neumíme představit ani bazény, protihlukové stěny, různé druhy zastřešení, či prvky v exteriérech zahrad. Plastový materiál nám nabízí velkou variabilitu tvarů, barev, velikostí i vzorů. Na první pohled může i recyklovatelný plast ze separovaných materiálů připomínat dřevo či beton. Plastové materiály mají dlouhou životnost, jsou lehké, nenasakují vlhkost, jsou nepropustné a odolávají houbám, plísním i běžným kyselinám.

Zdraví