kutilská dílna

Až polovina domácností raději rozbitou věc vyhodí, než by ji někdo opravil. Co se stalo s národem kutilů? Opravy vám mohou hodně ušetřit, odpočinete si a užijete si i spoustu zábavy. Rozbitou věc nemusíte vždycky vyhodit, leccos se opravit dá.

I když se dnes věci vyrábí tak, že místo šroubků se používají nýty a běžný uživatel se do nich jen tak nedostane, spousta výrobků a drobných poruch se dá opravit přímo doma. Není vždy nutné jít a koupit věc úplně novou. Na internetu najdete spousty tipů a rad, jak co opravit doma. Najděte si spolehlivý hobby obchod, ve kterém najdete vše, co budete potřebovat. Náhradní díly jako kolečka různých druhů, opravné sady a další potřeby najdete i u specialistů v e-shopech.

Základním stavebním kamenem celé domácí kutilské dílny je nářadí. Zaměříme se na to, co by v takové výbavě kutila amatéra nemělo chybět.

Spolehlivá sada klíčů

Povolit či utáhnout matici je třeba v každé dílně i domácnosti často. Opravíte tím kapající kohoutek, namontujete novou skříňku nebo opravíte horské kolo. Hodí se pořídit si i imbusové L-klíče, které využijete při skládání nábytku. Stranové i imbusové klíče má správný kutil ve více velikostech, které seženete na internetu i v hobby marketu ve výhodných sadách.

Šroubovák křížový a plochý

Na práci s vruty a šrouby doma, i když existuje kolem deseti druhů, vám postačí plochý a křížový šroubovák. Opět bude nejlepší pořídit si je ve více velikostech od každého typu. Jak si budete šroubováky pořizovat, přikupte i několik šroubů a vrutů v odpovídající velikosti, ať je máte po ruce.

Vrtačka

Pokud to opravdu myslíte s opravami vážně, pořiďte si spolehlivou vrtačku. V základní výbavě si vystačíte s aku vrtačkou, která je velmi praktická.

Kladivo, sekeru, pilku na dřevo, kleště a drobnosti jako šroubky, hřebíky, matičky, metr a tužku ukládejte v dílně na označená úložná místa, ve kterých se snadno v případě potřeby vyznáte. Ve správné kutilské dílně má vše své místo.

Zdraví