zahradní nářadí

Práce na zahradě dá vždy zabrat, proč si některé věci neulehčit? Ušetříte svá záda i spoustu času. Poradíme vám pár skvělých tipů na vychytávky, bez kterých se již na zahradě neobejdete. Zahrada nemusí být od jara do podzimu jenom řehole. Vyzkoušejte chytrá řešení, která pomohou nejen s údržbou zeleně, ale i celkového vzhledu zahrady.

Rozšiřte bezúdržbové plochy!

Pravidlem číslo jedna je používání bezúdržbových materiálů a omezení nedostupných ploch a zákoutí, které jsou opravdovým oříškem na pravidelnou úpravu. Nebojte se nedostupná zákoutí upravit, srovnat, vydláždit nebo zasypat například estetickými kamínky. Vzniknou vám nová místa pro lavičky a odpočinkové zóny. Na zahradě volte chytře i materiály ostatních prvků tak, aby vám jejich údržba dala co nejméně práce. Plastové ploty nebudete muset natírat, snadno se čistí a vypadají dlouhá léta pěkně.

Pořiďte si zahradní domek

Zahradní domek na uchování veškerého nářadí a zahradních nezbytností. Na zahradě budete mít uklizeno a práce vám půjde od ruky. Zahradní domek můžete ozvláštnit zelenou střechou, díky které bude domek udržovat stabilnější teploty, ale bude téměř bezúdržbový. Ideální je propojit jej se skladem dřeva.

Dešťovka a praktický kompostér

Dešťovka je pro zahrádkáře k nezaplacení a nenahraditelná svým složením i příjemnější teplotou pro rostliny. Vyrobte si i vlastní kompost a organické hnojivo budete mít na dosah přímo u záhonků. Při výběru kompostéru myslete především na jeho praktičnost. Kompostéry, ve kterých není možné snadno přehazovat obsah, vám přidají spoustu práce.

Vyzkoušejte moderní technologie i nářadí

Zavítejte do hobby marketů a vybírejte ze spousty zlepšováků a vychytávek, které vám na zahradě usnadní práci. Na sečení můžete využít robotické sekačky, kořeny rostliny nemusíte rvát holýma rukama a spolehlivě odstranit plevel bez speciálního nářadí je také oříšek.

Zdraví