úklid

Zima se pomalu blíží a spolu s ní přichází i topná sezóna, která je pro většinu lidí v energetické krizi noční můrou. K tomu Vás čeká velký úklid zahrady a její zazimování. V dnešním článku vám poradíme jak co nejrychleji naštípat dříví a připravit zahradu na změnu ročního období.

Navíc Vás seznámíme s užitečným přístrojem jakým je štípačka na dříví.

Naštípejte dřevo

Se štípáním dříví radíme začít co nejdříve. Jedná se totiž o jednu z náročnějších činností podzimního úklidu. Můžete se do toho pustit starou známou sekerou, nebo zkusit modernější a mnohdy rychlejší způsob. Právě možnost rychlého postupu vám umožní štěpkovač dřeva. Prodává se v několika variantách a velikostech. Máte tak na výběr z větší varianty (obvykle vertikální štípačka) a nebo o něco menší varianty. Malá štípačka na dříví vám postačí, pokud za zimu protopíte méně než 10 kubíků dřeva. Navíc díky dřevu můžete ušetřit za energie na vytápění.

Ukliďte zahradní nábytek

Není to tak neobvyklé jak se zdá. Na mnoha zahrádkách můžete být svědky toho, že na tuto maličkost lidé opravdu zapomínají. Proto byste měli hned, jak přijdou první mrazíky, uklidit všechen zahradní nábytek do kůlny či postupně odnést do domu. Prudká změna teplot a dlouhodobá vlhkost způsobená sněhem navíc mnohdy dřevěnému nábytku vůbec nesvědčí. Když to uděláte co nejdříve, budete se moct zaměřit na jiné věci týkající se zahrady.

Zazimujte mladé stromky

Pokud jste v letních měsících zasadili jakýkoli nový strom, doporučujeme vám ho předem zazimovat. Provedete to jednoduše pomocí netkané textilie. Pokud chcete stromek opravdu kvalitně ochránit, obalte i korunu a ke kmeni přihrňte více listů či větviček. Na větší větve můžete použít elektrický štěpkovač a nařezané kusy vložit k dalším mladým stromkům.

Nezapomeňte odpočívat

Vždycky jste s rodinou či přáteli chtěli trávit více času? Právě teď je ta správná chvíle. Jistě Vás čeká mnoho práce, tak proč si neříct o pomoc? Požádejte své blízké, přátele, děti či manželku. Když budete pracovat společně práce bude rychleji hotová a jistě proberete mnoho témat, na které vám v běžný den nezbývá čas.

Věříme, že vám tento článek dodal inspiraci a pomohl vám rozplánovat podzimní úklid. Pokud se na vašem nákupním seznamu objevila štípačka na dříví, doporučujeme navštívit stránky prodejce Boukal. Na tomto e-shopu naleznete štípačky za přívětivé ceny. Ve spolupráci s ním mohl tento článek vzniknout.
Přejeme vám spoustu hezkých vzpomínek při úklidu s vašimi blízkými.

Autor textu: Vít Provazník
copywriter

Zdraví